Icke-Nordeuropeiska invandrare i norsk våldtäktsstatistik.

Det framförs inte sällan att utomeuropeiska invandrare överrepresenteras i norsk våldtäktsstatistik (men även i Sverige där minst åtta av tio gärningsmän är födda i norden). Beskrivningen är heller inte sällan en påtalad anklagelse mot muslimska invandrare.  Jag låter tabellerna ur polisens våldtäktsundersökning tala för sig själva istället för att skriva något utförligt:

I samtliga fall beskrivs nordeuropeiska gärningsmän i flertal, med undantag för kategorin “överfallsvåldtäkter”. Av 40 överfallsvåldtäkter berövades 21 fall av  “icke-nordeuropeiska” gärningsmän och resterande 19 fall av “nordeuropéer”. Nedan ser vi hur statistiken ser ut för [edit: förnärmade/utsatta]. Européer är i högsta grad den grupp som utsätts.

Liksom våldtäktsstatistik överallt, är det män som i huvudsak våldtar. I Norge stod män för 98,4% av våldtäkterna (928 av 943 fall) det året. Kön är således i särklass den mest avgörande faktorn vid sexualbrott.

Källa: Norska polismyndigheten

52 thoughts on “Icke-Nordeuropeiska invandrare i norsk våldtäktsstatistik.

  1. Barnafödsel leder också till våldtäkter, personer som föds i Sverige blir senare i livet våldtäktsmän. Ska vi förbjuda födslar också?

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s