Svensk “jihadist” kan ha deltagit i mord på civila i Ukraina.

Nazijihadi

“Jihadisten” och nazisten Mikael Skillt

Uppdatering: 14 juni 20.52

Det är på tapeten just nu att tala om svenska ungdomar som åker till Syrien för att strida i diverse uppsättningar multinationella terroristgrupper. Det är bra att det finns sådan täckning. Det har dock lett till att Mikael Skillt har hamnat lite i skuggan.

Det skulle vara bra om till exempel Gudmundsson även uppmärksammade ickemuslimska jihadister i utländska konflikter och inte enbart fokuserade på muslimska sådana.

Södra fronten rapporterar (min inbäddning)

The foreign Nazi fighting for the Ukrainian army (the right wing Nazi battalion ‘Azov’) is identified. He is from Sweden and he killed civilians in yesterday’s attacks in Mariupol (Eastern Ukraine).

His name is Mikael Skillt and he belongs to the Swedish neonazi group ‘Svensksarnas Parti’ (Personal Facebook page, Twitter).

Mikael Skillt admitted that he arrived in Ukraine in March, 2014 to help to the Ukrainian neonazi group ‘C-14’ (part of the legal party in Ukraine ‘Svoboda’. The leader, the fascist Oleg Tyahnybok).

He has 7.5 months of experience of serving in the Swedish Army and 6 years of experience of serving in the Swedish National Guard as a shooter. As per the Swedish newspaper), he is a member of Svenskarnas Parti).
He was arrested with the ‘Right Sector’ activists (the Eastern Ukraine) in April, 2014.
He is on this video.

Later on, he posted in Twitter his pic with Dragunov sniper rifle. On his facebook page, he is also with the same rifle.

The same picture was used by the Ukrainian media in the report about the nazi battalion ‘Azov’ training in May’14.

He does not make secret about his participation in massacres in Ukraine (his twitter).

On this video you can see him from 2’18’’ and from 2’50’’ you can hear how the interpreter calls him ‘Mike’. His butt of a rifle is wrapped up with black tape and he participated in Mariupol massacre on 13th of May.

Ukrainsk media skriver också om det. Läs här (ryska)

Vi väntar och ser om detta kan styrkas av fler medier.

Uppdatering:

Per Gudmundsson har skrivit artikel på ämnet

Notis: Det har kommit till vår uppgift att Södra Fronten är en källa som står Putin nära. Ha det i åtanke. I vilket fall som helst befinner sig en svensk nazist och krigar i en Ukrainsk konflikt som någon slags legoknekt.

Advertisements

28 thoughts on “Svensk “jihadist” kan ha deltagit i mord på civila i Ukraina.

 1. Då får vi hoppas att han […]. I kampen för det han tror på. I Sverige passar han definitivt inte. Lika lite som våra svenska ISIS-kannibaler.

  Ullenhags islamofobikampanj fick ingen vidare start. Med tanke på vad som händer i Irak och Syrien. Vi får hoppas att även våra svenska kämpar i Syrien, får en förstaklassbiljett till sina oskulder i Paradiset. Lugnast så för oss alla.

  Admin

  VI tillåter inte dödsönskningar här på Politifonen. Vi kan kraftigt ta avstånd från en sak. Men det är inte ekvivalent med att önska livet ur någon.

  Med vänliga hälsningar.

 2. Trodde jihadisters högsta önskan var att stupa i strid för “den goda saken”. Var med den utgångspunkten inlägget skrevs.

 3. Äh, Jihad är explicit för islam. Ordet kommer från Juhd som betyder strävan. Jihad är en strävan för islam, knappast för nazism.

 4. Jamil, anta tojid al-logha al-arabiya al fusha?

  Tack för lektionen i arabisk morfologi.

  Jihad är det arabiska ordet för strävan. När någon arab således talar om att sträva, görs det med den termen. Så om en kristen arab har för avsikt att omtala “strävan” på arabiska kommer denne naturligtvis säga “jihad”.

  Sedan är det tänkt som en wordplay. Se det som en betäckning för någon som åker och legoknektar i andras konflikter.

 5. Presidenten, premiärministern, samtliga oligarker liksom hela det nya toppskiktet i Ukraina är judar. Däremot kan man argumentera om de kan kallas ockupanter eller inte. Att en svensk nazist slåss för dessa är faktiskt otroligt. Endera är han en idiot eller så är han inte nazist.

 6. Vi är lite osäkra på vad allt det här snacket om “judar” ska föreställa. Vi kommer inte låta er använda vårt kommentarsfält för att sprida antisemitisk mytbildning om det är vad ni håller på med.

  Med vänliga hälsningar.

 7. Ah visst. Men vi kommer inte tillåta det när det gäller någon. Nazister, socialdemokrater, judar, muslimer, inget.

  Tack för din förståelse
  Med vänliga hälsningar

 8. Ännu en likhet mellan Islam och Nazismen tydligen. Bägge har Svenskar som reser på Jihad för sina respektive våldsideologier.

  Borde det inte i bägge fallen också kunna få rättsliga efterspel om dom här individerna nu lyckas ta sig tillbaks till Sverige levande. Eller kan man bara åka iväg och begå den här typen av brott utan rättsligt efterspel ?

 9. Nu anser ju inte vi att ISIS eller någon av de andra militanta organisationerna definierar islam. Så där är vi oense i så fall. Jag är rätt säker på att de muslimer som faller offer för deras terror håller med mig där, för det är ju en majoritet med muslimsk bakgrund som gör det.

  Däremot har jag inget emot att peka mot extremismen i båda lägren. Att svenska medborgare åker och krigar som lekoknektar i diverse uppsättningar gerillor bör ju kritiseras och jämföras.

 10. Sympatisörer till ISIS och dom andra militanta organisationerna ser ju sig själva i allra högsta grad som Muslimer. Intressant också att se hur dessa Jihadister hyllas av “vanliga” Muslimer på sociala medier här i Sverige. Det finns ju heller ingen samlad Muslimsk röst i Sverige som tar avstånd mot det här. Och det är väl inte så konstigt när t.ex en sån som Fatima Doubakil. Som är ordförande för Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén och som bl.a varit flitig gäst i TV sofforna hyllat Osama Bin Laden på Twitter. Näe, här finns det faktiskt vad det verkar ett tyst samtycke för dessa Jihadister och deras kampf för det Muslimska Kalifatet.

 11. Vad nu hon eller hennes potentiella ställningstagande har att göra med artikeln ovan eller med muslimer i helhet.

  Jag är rätt säker på att de hundratusentals människor som flydde från Mosul och Tikrit inte håller med dig. De och de som just nu rustar i Najaf och Karbala. För första gången sedan invasionen av Irak för 10 år sedan har nämligen Sistani utfärdat ett dekret om att muslimerna måste försvara sig mot extremisterna.

  Fram tills för några dagar sedan har han hållit sig helt passiv. Hans miljontals följare likaså. Förstår inte hur du tänker när du sitter och klumpar ihop hela grupper på det där viset. Det är inte rättvist.

  Att ISIS medlöpare tillskriver sig en muslimsk identitet, det är upp till dem. I vilket fall som helst gör ju också Bawa Muhaiyaddeen det. Och mellan dem är det ett helt universum.

  Jag är en sån som tenderar att inte förmedla extremisternas ståndpunkter. Jag väljer istället normalt folk.

 12. Fatima Doubakils ställningstagande har ju givetvis inget direkt med artikeln att göra. Det ingick i mitt svar till din kommentar. För att visa att en av dom högsta rösterna för muslimer i Sverige hyser sympatier med terrorister. Och att man knappast kan vänta sig något avståndstagande mot Jihad resorna och deras syfte därifrån.

  Sen så är ju givetvis Muslimer som vill leva i fred själva ett av dom största offren för just Islam. Eftersom dom mest radikala Muslimerna ju hela tiden alltid tenderar att vilja påtvinga mindre radikala Muslimer en striktare tolkning. Och om inte detta nu efterlevs. Så är ju hot och dödande dessvärre alltid en metod för att uppnå detta.

 13. Nu hvet jag ingenting om Doubakil eller vad hon har för potentiellt inflytande. Kan du kanske förse oss med en källa över hur stor hennes inverkan och omfång bland muslimer i Sverige är?

  Exakt. Varför en påtalad förbindelse mellan vanliga muslimer och extremister således är rätt vågat. Om de vanliga muslimerna blir hotade, misshandlade och mördade på grund av att de inte går med på extremisternas villkor kan de väl knappast sitta i samma båt?

  Det är inte logiskt.

  Med vänliga hälsningar och godnatt.

 14. Hur stort just hennes inflytande är spelar ingen roll. Hon är bara ett exempel på en Svensk Muslimsk talesperson som inte tydligt tagit avstånd mot Jihadresorna och deras syften. Fast hon mycket väl skulle kunna gjort det.
  Men att det inte höjs några röster från vanliga Muslimer är faktiskt inte så konstigt. Det långsiktiga målet för den islamiska teologin är ju att islam ska triumfera över hela världen, inklusive Europa och Västvärlden. Detta är faktiskt mainstream islam. Den har existerat i århundraden och är inte någon ny uppfinning av några radikala individer. Så att “mainstream” Muslimer i Sverige är tysta är faktiskt inte så märkligt egentligen.
  Förbindelsen ligger i att det ligger i Islams natur att det alltid kommer att finnas Muslimer som vill se en striktare tolkning. Ta en grupp moderata Muslimer och isolera dom från omvärlden och du kommer förr eller senare att få radikala Muslimer i denna grupp. Det är oundvikligt.

 15. Fast det spelar roll. Att någon någon gör sig själv till talesperson för en sak behöver ju inte nödvändigtvis betyda att man verkligen talar för någon.

  Du konspirerar för övrigt. Kanske är det vissa som anser det. Typ någon fanatisk imam i ett youtubeklipp.

  Sen är det skillnad på hur något når ut. kristendomen är har ju i den meningen minst lika mycket spridningsambition som islam. Till och med kanske mer.

  Så i den meningen kanske det alltid kommer att finnas för vissa, även om många tycker att dawa inte ska ske genom dörrknackning eller våld, men genom exemplariskhet. Eller de som inte bryr sig om spridning alls.

  Islam vidhåller ju inte att hela världen vid räkningens dagar är muslimer. Alltså är spridningen i islam inte något ultimat.

  Gillar faktiskt mer avancerade typer av diskussioner. Har inte tid för sånt här.

 16. Fast det är skillnad mellan att konstatera som Gösta B. att judiska personer dominerar toppskiktet i det nya Ukraina, och att komma med en konspirationsteori att det är en sammansvärjning av “judiska intressen”. Troligtvis är det så att kompetensen överlag är högre hos ukrainare med judisk bakgrund.
  Det är också positivt med tanke på att antisemitism tidigare har varit stark i Ukraina.
  Hur som helst så är det ironiskt att en övertygad nazist väljer att slåss för en regering som har förhållandevis många judar i ledande positioner.

 17. Jag har inte påstått att hon är en talesperson för alla Muslimer i Sverige. Bara att hon är en som skulle kunna ha höjt rösten mot det här. Men precis som så många andra valt att inte göra det.

  “Islam vidhåller ju inte att hela världen vid räkningens dagar är muslimer” Jaså inte ?

  “När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.” (Koranen 9:5)”

  ”Bekämpa dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk, tills de ger kompensation med villlig underkastelse, och känner sig underdåniga. (Koranen 9:29)”

  Det finns mängder av verser av det här slaget som alla går ut på att Islam skall vara i ständigt krig med den icke-muslimska världen tills dess att man lyckas dominera allt och alla.

  Verser av det här slaget är grundläggande för islams relation till både judar, kristna och ”avgudadyrkare” Och dom gäller också rent generellt över tid, (”Fiendskap och hat skall råda mellan oss och er ända fram till dess att ni tror på den ende Guden”, Koranen 60:4)

 18. Visst, jag betvivlar inte att det inte finns människor som far med din tolkning. Det är ett problem förstås.

  Men för att på något vis kunna kritisera en sak bör man ju ha kunskap om hur den sak man avser kritisera ses bland de som tror på den. Jag har nog aldrig befunnit mig i ett läge där huvudströmsmuslimer förmedlat att de verserna skulle vara någon slags utgångspunkt för mötet med judar, avgudadyrkare eller kristna generellt.

  Istället för man över att det ju är en slags historisk konfliktbeskrivning. Ett slags händelseförlopp som protomuslimerna var involverade i. Kollar man valfri klassisk hermeneutisk sakförklaring är det uppenbart.

  Koranen själv beskriver ju kontexten om man läser föregående och efterkommande verser.

  Med vänliga hälsningar.

 19. Jag gör egentligen ingen Tolkning. Jag förmedlade bara vad som faktiskt står i koranen. Och ja det är ju givetvis precis som du säger problematiskt att det finns Muslimer som praktiserar det som står där. Men det är ju också ett stort problem att “huvudströmsmuslimerna” inte tar avstånd från det här och annat som är problematiskt med Islam. Däribland Mohammeds eget leverne och gärningar. Kruxet här ligger väl i att det skulle anses vara blasfemi att ta avstånd från det som står i Koranen och dom illgärningar som Mohammed faktiskt gjorde sig skyldig till.

  MVH Nils

 20. Det gjorde du, men utan att ta med dess kontext. Du lösryckte ett citat ur ett sammanhang med andra ord.

  Och utan att peka mot hur det generellt tolkas.

  För övrigt måste vi sätta punkt i diskussionen nu. Har inte tid och sitta och svara dig.

  Med vänliga hälsningar.

 21. Tror att det står klart för dom flesta som läser dom verserna vad dom betyder. Svårt att tolka “döda” på mer än ett sätt.
  Men eftersom vi avslutar diskussionen nu så kanske kontexterna kring dom här verserna går att utveckla senare i en egen artikel. Det refereras ju ofta till dem både från Islamkritiker och Muslimer själva. Så ett lite annat förhållningssätt till dem skulle ju givetvis vara intressant att få ta del av. Känns faktiskt som ett bra uppdrag för Bruce.

  MVH Nils

 22. Hej

  Vi får se vad vi har tid att bemöta. Mycket är schemalagt nu och många andra infallsvinklar diskuteras.

  Tack för förlaget i vilket fall. Och du har rätt. Jag har inte sagt att det inte är oproblematiskt.

  Med vänliga hälsningar
  Bruce Stålnacke

 23. Det där som står i Koranen (och det står säkert liknande i bibeln i varje fall i gamle testamentet), det är ju i lagens namn (och
  i Sverige följer vi väl lagen inte religion) uppsått till mord/folkmord/utpressning. Är inte det olagligt? Är det inte uppsåt till mord/folkmord om en präst lär ut/uppmanar sina lärjungar att bekämpa de som inte följer en viss religion? Hur är det med religions toleransen här? Är inte den lika med noll. Och är inte religionintolerans definerat nuförtiden likställt med rasintolerans? Såkallat rasim.

  Undrar bara om tankar kring detta. Vad skulle en domare i domstol säga om detta?

 24. Man kan ju tycka att dom delar som står i Koranen, Bibeln eller i nån annan lära som direkt är Rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska o.s.v borde kunna förbjudas och att den som ändå predikar det budskapet borde kunna dömas för just detta. Men med hänvisning till lagen om yttrandefrihet och religionsfrihet. Så kan man ( tyvärr ) i Sverige få säga precis vad som helst i religionens namn. Fallet med pingstpastorn Åke Green som ( tyvärr ) friades för hets mot folkgrupp i högsta domstolen efter sin hat predikan mot just homosexuella. Visar ju på att du i religionens namn kan få sprida precis vilket budskap som helst. Den domen har ju tyvärr också gjort det möjligt för Muslimer i Sverige att kunna föra ut sin rasistiska och främlingsfientliga propaganda utan åtgärd. Inte säker men jag har för mig att man försökt anmäla Både själva Koranen och folk som fört ut dess budskap. Men då givetvis med hänvisning till fallet Åke Green utan framgång. Men visst är det märkligt att man i dessa dagar när i princip allting är rasistiskt och främlingsfientligt att man fortfarande i religionens namn kan få ägna sig åt dom här sakerna utan att straffas för det. Enligt min mening så borde ju alla texter i dom olika religionerna som är rasistiska, främlingsfientliga, homofobiska och som hetsar mot andra folkgrupper förbjudas. Och den som ändå för ut det budskapet borde ju då givetvis också straffas för det. Men det är ju förstås bara min egen personliga åsikt.

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s