Invandring och vägglöss.

Invandringskritiken tar sig uttryck i väldigt många konfigurationer. Den folkligt vedertagna infallsvinkeln är förstås den ekonomiserade argumentationen, där invandringen antingen beskrivs som räntabelt positiv eller negativ, att den när eller tär. Annan argumentation frambär vilken inverkan invandringen har på brottslighet, om den ökar brottsfrekvensen, eller minskar den.

I dag tänkte vi bemöta ett som inte erhållit samma erkännande, eftersom den tenderar att av avhumanisera invandrade människor. Likväl propageras det friskt på de ledande fascistiska eller invandringskritiska sidorna för att invandrare inte lever lika sanitärt som sina svenska motsvarigheter, att gräsrotsrörelsernas debattörer därför föreslår allt mellan tvångssanitering vid ankomst till Sverige, till att vi helt enkelt slutar ta emot invandrare, och bryter mot internationella lagar om asyl och skyddsrätt.

Vilken infallsvinkel du än väljer att angripa, måste det först och främst accentueras att de alla har en sak gemensamt:

Nya begrepp utformas ständigt för invandringskritiken eftersom det finns ett behov av att normalisera inställningen, och i grunden handlar det om ett rasifierande företag och ren rasism. Det är vad som gömmer sig bakom argument om människorättsaktivism, humanitära åtgärder, ekonomiska argument och visioner om marknadspolitisk progress.

I det här fallet ställs vi mot att invandrare är ohygieniska och därför för med sig både sjukdomar och parasiter. Vi valde därför att mot den bakgrunden titta till aktivitetsnivån bland vägglöss i de svenska städerna och jämföra den mot städernas antal utrikesfödda invandrare. Nedan följer diagrammet (Notis: det här är inte seriösa mätningar, men prov på hur tendentiös statistisk data kan bli om man arbetar med samma metod som de invandringskritiska bloggarna):

Löss

Här kan vi se att det inte finns en tydlig korrelation mellan högt antal invånare födda utomlands och vägglössens aktivitetsnivå. Istället måste även andra orsaker undersökas.

Det är dessa orsaker som förlöjligas av de opinionsbildande sidor som investerat ett intresse i att smäda invandrare. Att världen blivit alltmer globaliserad och att vi svenskar reser i allt större utsträckning eftersom resvägarna är allt öppnare och inkomstnivåerna ökat, är uppenbarligen inte värt att betrakta som seriöst.

Advertisements

2 thoughts on “Invandring och vägglöss.

  1. Enligt länken så står charterbranschen bara för omkring 20 procent av det totala resandet. Kan det möjligen vara så att det är bland dom resterande 80 procenten av resorna som förklaringen ( om det nu skett nån ökning ) går att finna ? Sen så tycker man ju att det borde finnnas nån nördig expert på vägglöss som borde kunna artbestämma och i sånna fall ta reda på vartifrån dom härstammar. Är det verkligen utländska löss eller inte som står för ( den eventuella ) ökningen. Om det nu skett en ökning så är det väl trots allt ändå bra att ta reda på varför.

  2. Pingback: Invandring och vägglöss | Motargument.se

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s