Sverigevänlig Fiaskoliga: Är SDL på glid?

Rybish

Me me me – Ryba

Förutom att Dagens Nyheter idag kommit med ett stort reportage om att den nyfascistiska myten rörande skenande våldsbrottslighet är just en myt, så har också Svedala kommunfullmäktige bedömt att det inte är en rättighet att slippa halalmärkning av maten i skolorna i kommunen. Detta till visst förtret, roande nog.

Vid sidan av detta är det också snart ett år sedan Kamil Ryba kuppade Swedish Defence League.

Det går inte så bra för SDL. Förutom att gruppen inte har lockat mer än tio-tjugo personer till sina manifestationer har också gruppverksamheten internt stått i princip still sedan Kamil Ryba tog över den. Åtminstone verkar det så och det har tagit hur lång tid som helst att få fram en hemsida och ett medlemsregister. Dessvärre kan vi inte styrka det med skärmdump men han skrev något om någon trasslig “blatte” i ett diskussionsforum på Facebook för en månad eller två sedan. I samma veva beskrev han också sitt engagemang i ekonomiska termer och menade sig ha investerat omfattande summor pengar i SDL, i storleksordningen tiotusentals kronor. Hågad gör lämpligen sökningar i den här gruppen på Facebook.

Han verkar försöka distansera SDL från English Defence League, genom att radikalisera det muslimfientliga budskapet och bredda sig till en allmänt främlingsfientlig retorik. Det inbegriper termer som socialinvandring, vilket antagligen ska betyda samma sak som bidragsturister och andra nedsättande etiketter. En viss öppenhet för nazister verkar också ha tillkommit på sistone, något som skulle kunna reta gallfeber på resten av *DL-miljön.

1488

Att resten av den kontrajihadistiska muslimfientliga miljön inte är helt positiv till att han klampat in i SDL, gjort sig ovän med tidigare SDL-profiler och givit den tidigare moderorganisationen fingret torde inte förvåna någon. Däremot, att en av de ledande profilerna i den europeiska kontrajihadrörelsen skulle förnedra honom öppet är mer än vad åtminstone vi vågat hoppas på.

Ledaren för European Freedom Initiative, Steve Simmons som egentligen heter Chris Redmond, var tidigare mediaansvarig för English Defence League men är numera chef för den paneuropeiska expansionen av rörelsen. Vi låter honom tala för sig själv.

ryba

Ord och inga visor. Vi undrar också, när blir SDL mer än fem huliganer, några sverigedemokrater och Kamils handfull kompisar? Kommer det någonsin att hända?

Undertecknad erkänner ett visst tvivel på den saken men som han själv uttrycker det, ingenting är omöjligt.

//Elwa Ninpo – Politifonen

Advertisements

25 thoughts on “Sverigevänlig Fiaskoliga: Är SDL på glid?

 1. “förutom att gruppen inte har lockat mer än tio-tjugo personer till sina manifestationer” Du som skriver detta, du har inte tänkt på våld och hot man utsätts för som “kritiker” i Sverige? Spola ditt skitsnack och ta reda på fakta! Varför behövs det 100 poliser när SDL genomför ett torgmöte? är det för att skydda allmänheten eller det fria ordet? Skäms på dig!

 2. Det är inte direkt som att folk avstår från att gå på fotbollsmatcher trots grövre våld och större folksamlingar.

  Antingen är de hemliga SDL-anhängare du nämner otroligt fega eller så finns de inte.

  //Elwa Ninpo – Politifonen

 3. För de huliganerna är det ju uppenbarligen det. Sedan är det också många andra som går på fotboll, trots våld och huliganer, familjer med ungar och så. Knappast något som håller för SDL att skylla på.

  De har helt enkelt inget riktigt stöd.

  //Elwa Ninpo – Politifonen

 4. Berätta mer om hur du hittar det mellan raderna.

  Och nej, jag menar att det antingen är en organisation av fegisar, eller så är det ett gäng med mindre stöd än vilket fritidsgårdsband som helst.

  //Elwa Ninpo – Politifonen

 5. Har Svedala kommunfullmäktige verkligen slutordet i den frågan ? Vad jag vet så ska frågan vara anmäld till skolinspektionen ( kanske fattar jag inte turordningen här ) av förädrarna på skolan. Föräldrarna anser där att halalslaktat kött strider mot skollagens krav på att skolmåltiden ska vara ickekonfessionell. Det borde ju faktiskt vara en självklar rättighet i ett civiliserat och sekulariserat samhälle, att slippa ritualslaktat kött grundat på religösa vanföreställningar i skolan. Intressant här är också att föräldrar på skolan hotats för detta ställningstagande. Men detta är ju ganska så typiskt Muslimer. Bara att hota och skrika om diskriminering tills man får sin vilja igenom. Fullständigt vansinnigt om detta verkligen tvingats på eleverna.

 6. Så en “Fegis” är en som är tvungen att gömma sig bakom polisbevakning? Du verkar ju helt slut i huvudet? I ett land i i Europa så ka det inte behövas poliser. Jag är inte ett dugg “feg”. Men jag vill inte bli slagen utan anledning. Gör om och gör rätt din idiot!

 7. När nassarna demonstrerar är de tio gånger fler. De klarar sig. När det är riskmatch i Stockholm är våld och huliganism ett påträngande inslag. Ändå klarar sig de flesta från barnfamiljer till äldre.

  Varför är inte nassarna och fotbollsfarsorna lika räddhågsna som de här SDL:arna som du påstår finns?

  Så länge män uppfostras till våldsamhet kommer polisen att behövas. Om du vill ändra på detta är du välkommen att ansluta dig till oss i den feministiska rörelsen och börja motarbeta destruktiva könsroller.

  //Elwa Ninpo – Politifonen

 8. Skolinspektionen kommer att konstatera samma sak som kommunen.

  All industrislakt i västvärlden är rituell. Det finns en massa krav på hur den ska utformas som är metafysiskt motiverade och inte sällan irrationella givet andra aspekter av sedvänjan. Uppfödningsförhållanden och transporter är ofta plågsamma för djuren, åtminstone i någon mån, i ljuset av vilket framstår skäktning som en petitess. Det tillkommer att obedövad slakt är förbjuden i Sverige, varför halalslakt här sker med bedövning.

  Sallad är halal. Ska sallad bort från skolluncherna? I stort sett all industrislaktad kyckling är halal. Ska kyckling helt bort från skolluncherna?

  //Elwa Ninpo – Politifonen

 9. Att Skolinspektionen kommer att konstatera samma sak som kommunen går väl inte att säga i förväg. Eller sitter du inne med hemlig information här ?

  All industrislakt i västvärlden är inte rituell. Du kan inte kalla uppsatta förhållningsregler för rituella. I sånna fall så är ju reglerna i fotboll lika mycket rituella. Dom har heller inget med metafysik att göra. Dom grundar sig faktiskt på verkliga förhållanden och förutsättningar. Där man försöker lindra djurens lidande så långt det går. Anser du verkligen att obedövad Halalslakt är en petitess ? Det är i sånna fall en väldigt sjuk inställning.
  Ja obedövad slakt är förbjuden i sverige. Men det var ju faktiskt inte det jag ( eller föräldrarna ) vände sig emot här. Här handlade det i första hand om den självklara rätten att slippa religös mat i den svenska skolan. Sen så går det ju faktiskt att importera kött som inte följer dom svenska djurskyddsbestämmelserna till sverige. Så om man nu tillåter Halal så finns det ju inget som garanterar att detta extra djurplågade kött dyker upp på tallrikarna.

  “Sallad är halal” Ha ha Ha Ja, det var ju ett bra argument.

 10. du glömmer AFA ..vänsterflummande galningar som inget har att säga men våld är dom benägna ta till i alla lägen…jag förstår att du vill smutskasta SDL OCH KAMIL för det passar inte in i din vänstersuperfeminstiska våldsamma AFA-värld att han och SDL och jag har andra åsikter än du har

 11. Världens visaste man Tomtenisse, var vänlig och beskriv skillnaden mellan halalslakt koscherslakt och svensk slakt.

 12. Var i skollagen står det något om att det skolmåltiden ska vara ickekonfessionell?
  Jag råkar ha lusläst skollagen men någon sådan paragraf har jag inte hittat.
  Det enda kravet skollagen har på skolmåltiden är att den ska vara näringsriktig vilket framgår av 10 kap. 10 §.
  Jag har väldigt svårt att tro att Skolinspektionen ska ha något att säga til om när det gäller slaktmetoden i Svedala kommuns skolmat.Framförallt för att det inte finns något att stödja sig mot.

 13. Jag vet inte exakt hur skollagen är utformad just vad gäller måltider. Men vi har ju en skola som är tänkt att vara ickekonfessionell. Detta borde ju då också innefatta också måltiderna även om det inte uttryckligen står nånting om detta i skollagen. Detta var nog ingenting man tänkte på när den utformades. Jag skrev också att det är föräldrarna som anser att halalslaktat kött strider mot skollagens krav på att skolmåltiden ska vara ickekonfessionell. Men oavsett hur skollagen är utformad här så borde det vara en självklarhet att religösa vanföreställningar inte skall få styra över vad som serveras i skolorna. Detta om man nu verkligen vill vara en ickekonfessionell skola och inte börja anpassa sig efter Muslimernas krav.

 14. Även om skollagen inte uttryckligen förbjuder Halalmat. Så är ju skolan ickekonfessionell. Och då borde den negativa religionsfriheten som beskrivs som rätten att avstå från religion och som skyddas av artikel 9 i lagen (1994:1219) om den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. Gälla här.

 15. vilken äcklig rödingsida.jävla AFA drägg som garanterat vill ha sharia i Sverige.ta reda på fakta innan ni öppnar käften tycker jag.och SDL växer så det knakar,men inte så ni ser det.AFA borde terroriststämplas stenkastande iq befriade fegisar.och maskerar sig alltid.rädda för bli kartlagda?finns redan register på en hel drös av er jävla drägg

 16. Bra artikel! Jag känner att jag var tvungen att säga det då det är mycket hat här! SD och SD och alla andra främlingsfientliga krafter har inget att göra i det Sverige som jag älskar! Varje artikel som den här bloggen publicerar är bra! Bloggar som denna behövs mer än någonsin idag! Fortsätt skriva och jag kommer fortsätta att läsa! //Erik

 17. Kan inte vara lätt att leva som rasse i SDL nu när Kamil blir uppläxad som en litet barn av en stor autoritet inom isalmofobin.

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s