Terrorattacken i Nairobi: Abdul Haji hedras som hjälte för att ha räddat människor

Abdul

Abdul Haji räddar en flicka undan terroristerna

Läs om hur Haji räddade den amerikanska familjen Waltson

Även andra muslimer bidrog till att understödja polis och offer:

kenyasomalier lämnar mat och dryck

Medlemmar ur Nairobis somaliska församlingar lämnar mat och förnödenheter till polis

Advertisements

16 thoughts on “Terrorattacken i Nairobi: Abdul Haji hedras som hjälte för att ha räddat människor

 1. Varför får jag en känsla av att jag ser massiv skadekontroll här? Godhetsapostlarna har aldrig tröttnat på att trumpeta ut hur bra och fredlig islam är och sedan händer en sån här sak, hårda bud.

 2. Det är väl inte en skadekontroll på något vis när man framlyfter positiva saker som sker i världen? Eller menar du att det bara räknas när människor med muslimsk bakgrund deltar i aktiviteter som är negativa?

  Varför skulle vi inte vilja framlyfta händelser av det slaget, när den antimuslimska bloggosfären skyndar till sina inlägg för att framlyfta terror utförd av muslimer?

  Konsekvens tack.

 3. Krister Andersson, Din åsikt respekteras naturligtvis tillika är för mig är det märkligt att det finns de som vägrar beakta att i alla i alla världens länders religioner finns människor som bildar egna grupperingar i av dem skapad egen religion i grundreligionen och de ser sig själva som “godhetsapostlar” i folkmun benämnda, kulter, sekter.
  I världens samtliga religioner finns de benämnda kulterna, sekterna, med egen omtolkning av deras religioner av dem omvandlade till egen trosuppfattning, varav några kulter, sekters, tolkning renderar ut i att de begår våldsdåd.

  Jag är på intet sätt politisk tillika respekterar alla politiska åsikter och det råder ingen tvekan om att det finns grupperingar inom så ock islam som med egen omtolkning av religionen begår våldsdåd mot andra grupperingar som har annan omtolkning av samma religion, men det kan inte belastas flera hundra miljoner muslimer som inte omtolkat religionen.

  Mitt fädernesland är Sverige och jag möter dagligen människor födda i Sverige i vår religion och de är närmast anhöriga till dömda för våldsdåd, men aldrig någonsin har jag blivit anklagad för av de dömda svenskarnas begångna våldsdåd mot deras och mitt lands folk, svenskar.
  MVH/Thérèse Angélique.

 4. Inte? märkligt nog skulle en sån här sak givetvis framlyftas strax efter detta bestialiska dåd, nu hänger dessa saker så klart ihop men märkligt nog så tas inte sådana saker upp av sig själv. Nej du detta är skademinimering av högsta dignitet.

 5. Skillnaden är att dessa grupperingar i västerlandet är hållna i ett väldigt kort koppel vilket är väldigt bra, nu tycks denna regel inte gälla för muhammedaner av någon orsak, nej om någon har fräckheten att påpeka detta så är vederbörande rasist vilket är ett väldigt konstigt påstående och så har vi givetvis alla Pkiters favoritord “islamofobi”. Berätta för mig hur ofta har du använt detta uttryck själv?

 6. Självfallet skall det lyftas fram eftersom människor med din eller liknande livsövertygelse annars skulle använda terrordådet som ett medel för att definiera hela den muslimska befolkningen – vilket bevisligen inte är sant då muslimer även kan göra gott (som i de fall som ovan tas upp).

  Dina antaganden om skadekontroll vittnar således om att du betraktar hela den muslimska världen som helt eller delvist ansvariga för dådet. Annars talar man inte i termer som “skadekontroll”.

  Vissa personer tycker helt enkelt inte om när positiva saker om en grupp lyfts fram, det skadar deras framförande.

 7. Vad du skrev i ditt senaste inlägg är själva definitionen på skademinimering, du säger det själv “sånt här måste lyftas fram eftersom annars skulle detta användas för att definiera hela muslimska befolkningen” Något jag för övrigt aldrig har påstått. Jag är nyfiken på en sak: när du nu sker så många muslimska terrordåd är det inte svårt att hitta saker som kan användas för att visa en annan bild? nu senast i Nigeria t ex. En annan sak som jag noterade är att du inte ser terrordåden som något större problem ja förutom att det kanske skapar negativ publicitet medan du däremot har väldiga problem med att sagda terrordåd rapporteras i den s.k antimuslimska bloggosfären.

 8. Krister Andersson skriver

  “Vad du skrev i ditt senaste inlägg är själva definitionen på skademinimering, du säger det själv “sånt här måste lyftas fram eftersom annars skulle detta användas för att definiera hela muslimska befolkningen”

  Det kan inte ses som något annat än saklig rapportering kring en händelse som inte involverar samtliga muslimer i Nairobi (eller världen). Det är inte en skadereglering eftersom muslimer, som sammanslagen grupp, inte har begått ett gemensamt terrordåd. Det är ett exempel för att muslimer även måste bedömmas för det goda dem gör. Att inställningsvis ha en invändning mot att rapportera kring positiva återgivningar av en muslimsk kontext är verkligen illa.

  “Något jag för övrigt aldrig har påstått. Jag är nyfiken på en sak: när du nu sker så många muslimska terrordåd är det inte svårt att hitta saker som kan användas för att visa en annan bild? nu senast i Nigeria t ex.”

  Al-Shabab anser att de befinner sig i krig med Kenya. En krigshandling kan antingen följa rättskonventioner stadgade av FN och liknande organ, eller så har de en aggressiv och folkvidrig inställning till civila som måltavlor och/eller mycket märkliga utgångspunkter för legitimering av sidoskador. Det i sig säger dock ingenting om det “muslimska” i sig. Vad exakt du åsyftar med din frågeställning framgår dock inte. Vad menar du med: “inte svårt att hitta saker som kan användas för att visa en annan bild? nu senast i Nigeria t ex.”?

  En annan sak som jag noterade är att du inte ser terrordåden som något större problem ja förutom att det kanske skapar negativ publicitet medan du däremot har väldiga problem med att sagda terrordåd rapporteras i den s.k antimuslimska bloggosfären.

  Du kan omöjligt ha noterat något sånt eftersom jag inte uttryckt mina värderingar i frågan. Vad jag däremot ser är att du likställer den positiva rapporteringen kring muslimer med ett indirekt erkännande av terrorbrott. Hur man kan göra en sådan slutledning och till synes försöka frambära en saklig debatton kan jag inte förstå?

  Politifonen fördömer alla typer av terrorbrott och krigsföring mot civila måltavlor. Det spelar ingen roll om det är utfört av människor med muslimsk bakgrund eller om det sker på industriell skala med flygbombningar mot begravningsceremonier eller bröllop av USA eller dess allierade.

 9. Jag har aldrig påstått att du skulle stödja terrorbrott bara att du kanske ser lätt på det, vad har det med saken att göra att de i Kenya anser sig vara i krig? vad jag menade med Terrorbrottet i Nigeria du vet mot skolan var att du måste ju nu enligt din praxis hitta något positivt att säga om islam. Jag noterar också att du har fått en bjäbbande liten knähund som lakej.

 10. Titta själv på vad du har skrivit, knappt ett ord om terrordådet men desto mer om att denna person som räddade någon, detta är bagatellisering och givetvis skademinimering som jag skrev innan. En sak till du frågade mig om ett målnummer innan, ryggmärgsreflex att jag givetvis ljög. B 492413 NÅ LJUGER JAG!!!

 11. Nej det är klart att ni inte gör ni fokuserar mer på skademinimering och bagatellisering.

 12. Nej, vi jobbar för att motverka spridningen av idén om att någon behöver skademinimera den samlade muslimska församlingen. Vi särskiljer den stora majoriteten muslimer från al-Shabab genom att lyfta fram att det inte finns någon koppling förutom att de tillskriver sig samma religion (eller om du vill, också äter mat). Den som har problem med att någon arbetar så, måste samtidigt ställa sig emot projekt av människor som motarbetar antisemitism på liknande vis, eftersom “juden behöver skademinimering” eller liknande. Din inställning säger således väldigt mycket om dig.

  Den här “diskussionen” över.

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s