Pappa med 1.5 årig son attackerade: Hotade döda sonen – slängde pappan från bro

FÖRSÖKTE KASTA NER PAPPAN FRÅN BRO Pappan och hans ettårige son överfölls på en bro över Hyllievångsvägen i Malmö. Både pappan och hans son blev misshandlade.

En pappa misshandlades svårt av uppemot tio personer som försökte kasta ner honom från bro ner i biltrafiken. Även mannens 1,5-årige son slängdes i marken, enligt en polisanmälan.

Polisen ser händelsen som ett hatbrott.

Den 32-åriga pappan och hans 1,5-åriga son promenerade genom Malmö vid 19-tiden i söndags kväll när de angreps. Pappan och sonen kom gående över bron Mellanbäcksgången när de mötte ett sällskap med en man och tre kvinnor.

– En i gruppen går fram till pojken som i sin hand har en pinne med ett hjul på och sparkar undan den, säger Thomas Bull som är chef för Malmöpolisens hatbrottsgrupp.

Hotade att döda sonen

När pappan ifrågasatte den okända mannens beteende tar mannen tag i pojkens huvud och slänger honom till marken medan hela sällskapet ger sig på pappans hudfärg och etnicitet. Sedan började slagen.

Medan pappan misshandlas hotas hans son till livet. Samtidigt kom runt tio personer springande till platsen – även de började slå och sparka pappan som föll till marken.

– När han faller till marken lyfter de upp honom och försöker slänga ner honom från broräcket, säger Thomas Bull.

Slängdes från bron

Fem meter nedanför bron väntar asfalt och förbipasserande bilar och bussar. Pappan klamrar sig fast i bara händerna, hängandes från räcket. Männen fortsätter slå på pappans händer, till slut lyckas han dra sig upp till bron igen – då får han en cykel slängd på sig.

– Detta görs med en otroligt stor likgiltighet, säger Thomas Bull.

Misshandeln slutar först när polisens sirener hörs och sällskapet springer från platsen. Kvar ligger pappan blodig, med sönderslagna tänder, spräckt läpp och ögonbryn och sår över armar och ben. Bredvid står hans skrikande 1,5-åriga son som en förbipasserande tagit hand om.

DNA och ögonvittnen

Sedan måndag morgon utreder Malmöpolisens hatbrottsgrupp fallet, samtidigt som polisens enhet för grova brott arbetar för att identifiera gärningsmännen.

Än så länge har ingen gripits.

– Rubriceringen är nu grov misshandel. men den kan mycket väl ändras på vägen här. Tittar man på likgiltigheten kan det landa på synnerligen grov misshandel eller mordförsök, säger Thomas Bull som avslöjar att polisen troligtvis säkrat både ögonvittnen och DNA-spår.

Nu arbetar tio polisen med fallet.

Anders Clark

4 thoughts on “Pappa med 1.5 årig son attackerade: Hotade döda sonen – slängde pappan från bro

  1. Skall ni nu uppdatera när det har kommit fram nya uppgifter om förövarnas etnicitet eller det är irrelevant?

  2. Jaså ? Jag tror att enda anledningen till att ni publicerade en artikel om detta hatbrott över huvud taget. Var för att ni bara hakade på vanlig media i deras kampanj att få detta att framstå som ett brott utfört av svenska rasister.
    Ni har ju förvisso till skillnad från etablerad media, vissa politiker och andra PK megafoner som inte dragit sig för att direkt blanda in och ihop alltifrån SD, amerikanska södern, breivik och den “eskalerande svenska rasismen” i det här brottet. Skrivit er artikel på ett helt neutralt sätt. Man bara det att ni tog upp det tror jag beror på att ni själva var rätt övertygade om att svenskar låg bakom. Det här är ju ( som jag fattat det ) normalt sett ingen sida som har focus på kriminaliteteten i samhället, och som regelbundet tar upp olika brottsfall. Men nu när det var en svart man och “högst troligt” svenskar som låg bakom. Passade galoscherna. Hur många av dom hatbrott som återges i dessa två klipp har ni till exempel gjort artiklar om tidigare ? Inga är min gissning.

  3. Jag har inte tid att gå igenom dina länkar nu. Minoriteters rasism mot varandra är inte att underskatta. Vi drog dock inga slutsatser om gärningsmännen – och skrev därför ingen kommentar själva. Hatbrott är hatbrott, oavsett. Den här gången var det inte majoritetsbrott men mellangruppligt minoritetsbrott.

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s