Paypal Stänger ned Avpixlats, Arminius och SvPs Konton

Efter “tusentals” år bryts de ekonomiska banden.

Tidigare i dag kunde bland andra Slutpixlat och Antifascisterna meddela att Svenskarnas Parti fått sitt Paypal-konto nedstängt. Politifonen kan nu meddela att samma gäller även för den antimuslimska och främlingsfientliga sajten Avpixlat och nätshoppen Arminius, som bland annat säljer nationalsocialistiska produkter och är anknuten till Svenskarnas Parti. En kampanj ligger bakom påtryckningarna mot Paypal, som i sin mening valt att inte tillhandahålla tjänster till högerextremister och rasister eftersom det strider mot deras policy.

Avpixlats konto meddelar:

avpixlat

Arminius skriver själva på sin webbsida:

arminius

Sedan tidigare är Exponerat utfryst från sina betalningsförmedlare, även det ett resultat av gräsrotsaktivism och förklaring av vad det är för typ av propagandakanal.

Det här inlägget kommer att uppdateras eftersom. Hjälp gärna till att sprida denna glada nyhet!

Advertisements

41 thoughts on “Paypal Stänger ned Avpixlats, Arminius och SvPs Konton

 1. Avpixlat är varken främlingsfientlig, rasistisk, högerextrem eller en sajt som lider av Islamofobi. Man framför kritik mot den förda invandringspolitiken och mot Islam som politisk ideologi. Samt visar på vilka negativa konsekvenser dessa företeelser har på det Svenska samhället genom bl.a nyheter och krönikor. Därför är det rätt så skrämmande att man genom falsk propaganda lyckats motverka yttrandefriheten i Sverige på det här sättet.
  Och dessa “käppar i hjulet” för yttrandefriheten står ni här på Politifonen och applåderar. Man kan verkligen ana skadeglädjen över att en meningsmotståndare fått vissa finansiella transaktions problem att handskas med. Helt uppenbart att Politifonen inte tycker att alla skall ha samma möjlighet till det fria ordet. Vämjelig inställning enligt min mening.

 2. Hur du får det till ett statligt ansvar att tvinga PayPal att tillhandahålla tjänster även till rasistiska och främlingsfientliga organisationer förstår jag inte riktigt. Kan du utveckla lite kring det och exempelvis precisera vilken lagstiftning eller rättspraxis du bygger ditt yttrandefrihetsresonemang på?

  //Elwa, Politifonen

 3. Har jag sagt något om statligt ansvar ? Sen så pratar jag inte om organisationer. Jag pratar om Avpixlat specefikt. Jag har heller inte nämt något om någon rättspraxis lagstiftning. Håll dig till det jag skrivit tack.

 4. Det är Paypal som har stängt kontona, inte gräsrotsaktivismen per say!
  Vad de gjorde var att visa för paypal vad dessa siter publicerar, sedan gjorde paypal att beslut att det inte var förenligt med deras policy.

  Detta är alltså inte ett försök till att tysta, det är ett företag som inte vill vara accosierat med dessa siter.

  Sist jag kollade på är man helt fri som förtag att välja bort kunder om man anser att de bryter mot avtal etc.

  Förövrigt vill jag bara säga att Avpixlat helt klart är en homofobisk och islamofobisk site.
  Deras journarlestik är under all kritik och är en proppaganda portal och inte en seriös nyhetsförmedlare!

 5. Du talar för döva öron – vänsterslöddret anser sig ha rätt att använda vilka metoder som helst för att bekämpa de som inte vill se Sverige islamiserad – och de är så dumma att de inte fattar, att om islamisterna tar över, då är dessa vänsterslynglar de första som får huvuden kapade – de är nämligen farliga för alla samhällen, oavsett samhälsstrukturen.

 6. Daniel Carlenfors, lite ironiskt att se dig skriva “homofobisk och islamofobisk” i samma mening, skulle du ha vetat något om islam så skulle du också ha vetat att om det är något islam är emot så är det homosexualitet.
  Det ironiska i det hela är att ni står och hyllar både framväxten av en kultur med stenåldersvärderingar, speciellt när det kommer till kvinnosyn och homosexuella och samtidigt så påstår ni er att stå för homosexuella och kvinnors jämställdhet.
  Okunnigheten hos er politiskt korrekta och medialt hjärntvättade individer är ironisk men samtidigt skrämmande.
  Lägg på detta till att ni hyllar den minst humana och ekonomiskt kontraproduktiva invandringspolitiken man kan föra samt samtidigt blundar för den riktiga rasismen i dagens Sverige, den mot svenskar.
  En film som kan ge dig lite kött på benen angående hur rikas länder så kallade humana invandringspolitik fungerar -> http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE&feature=youtu.be

 7. Ahh underbart två tramsord i följd, jag läser ofta på avpixlat och jag har aldrig sett några angrepp på homos, vidare så angriper de islam som politisk och religiös ideologi vad är problemet med det? Slutligen skulle du nog ta en kurs i rättstavning innan du uttalar dig vidare.

 8. Paypal har stängt avpixlat konto och frusit inne pengar på detsamma. Efter en smutsig kampanj med rena lögner om bl.a nazism, rashat och påstådda bedrägerier ( hur det ens skulle vara möjligt när det rör sig om frivilliga donationer ) Syftet med kampanjen har ju givetvis varit att med odemokratiska metoder tysta en meningsmotståndare.

  Givetvis har man som företag rätt att välja bort kunder om man anser att dom bryter mot avtal etc. Men det skrämmande här är att det gjorts på falska grunder. Efter en lögnaktig kampanj iscensatt av odemokratiska vänsterextremister.

  Hur kan avpixlats Journalistik vara under all kritik och oseriös. När man vanligtvis bara tar nyheter från vanlig media och lägger till FAKTA ?

  Vad gäller homofobi så är det en löjlig anklagelse att rikta mot hela sajten. Vad jag vet så är det bara en krönikör som en gång gett uttryck för sina tveksamheter över homoadoptioner. Detta då ( om jag minns rätt ) grundat på egen övertygelse och gammal forskning utan att ta hänsyn till nyare rön. Detta var alltså denne krönikörs egna åsikter. Vilket alltså inte skall appliceras på sajten som sådan. Personligen så tycker jag inte den typen av frågeställningar hör hemma på sajten över huvud taget.

  Islamofobi finns det inte ens nånting som heter. Det är ett hitte på epitet som bara används för att smutskasta och tysta meningsmotståndare.

 9. Försöker du nu förneka att din första kommentar innehåller tjafs om yttrandefrihet?

  Eller vet du helt enkelt inte att förpliktelsesidan av yttrandefriheten är på statens ansvar utan tror att enskilda företag på något vis är bundna av regeringsformen?

  Eller tror du att PayPal är en statlig verksamhet och därför ansvarig för att skydda yttrandefriheten?

  Så många frågor. Du resonerar så konstigt. Jag ser hellre att du svarar på mina frågor än kverulerar.

  //Elwa

 10. Högst upp i Svenskarnas Partis punktprogram finns vad du har missat, nämligen att de vill ha makt i syfte att bedriva etnisk rensning i Sverige. De vill också avskaffa det demokratiska statsskicket. Jag föreslår att du kollar upp vad de står för innan du försvarar dem.

  Det är inte konstigt att betalningsförmedlare bryter samarbetet med dem.

  Islamofobi är en synonym till antimuslimism, muslimfientlighet och andra sådana begrepp. Det är en parallell till HBTQ-hatets -fobi-begrepp och beteckningen antisemitism som ord för judehat och antijudisk hets.

  //Elwa

 11. Då är du antingen inte skickad att upptäcka homofoba och annars bigotta ståndpunkter på det området.

  Se exempelvis http://unvis.it/avpixlat.info/2013/08/19/emma-tregaro-och-islington/.

  Avpixlat angriper alla muslimer när de ger sig själva tolkningsföreträde rörande islams innehåll och karaktär. De drar mer än en miljard människor över en kam och drar sig verkligen inte för att använda propaganda hellre än saklig information. Det finns inte en enda artikel på Avpixlat som är skriven av en person som är att betrakta som en expert på islamologi.

  //Elwa

 12. Hur muslimer bör förhålla sig till icke-heterosexuella förhållanden är en pågående inomislamisk diskussion, som varit en tvistefråga i många, många sekler. Den är ingalunda avgjord.

  Vidare saknar islamisk rättslig terminologi homosexualitetsbegreppet. Inom fiqh är det möjligen homosexuella gärningar som ifrågasätts, men det sker i allmänhet på diskutabla grunder, exempelvis berättelsen om Lot som egentligen handlade om gästfrihet och förbjudandet av främlingsfientlighet. Inte homosexualitet eller homosexuella gärningar.

  Omkring tre procent av alla hatbrott som anmäls i Sverige är riktade mot vad du kallar för svenskar. Det är en ganska liten andel och knappast “den riktiga rasismen”.

  //Elwa

 13. Jag har inte nämt Svenskarnas parti i en enda stavelse. Återigen håll dig till det jag skrivit om du nu nödvändigtsvis måste besvara mina kommentarer.

  Jag har redan skrivit detta om Islamofobi i en annan tråd här. Men du får det återigen igen här.

  Man inte jämföra Antisemitism och Islamofobi som om det skulle vara två likartade företeelser. Som att jämföra äpplen och päron. Antisemitism är en separat fråga och skall inte blandas in i en debatt om Islamofobi. Man får inte glömma bort här att Islam är en politisk ideologi Jämförbar ned t.ex Nazism, kommunism och Fascism. Det finns ingen som använder termerna Nazifobi, Kommunistfobi eller Fascistfobi så fort någon riktar kritik mot dessa ideologier. Men när det gäller Islam så pratar man regelbundet om Islamofobi, rasism och främlingsfientlighet så fort det kommer kritik i någon form.

  Varför är det på detta sätt då. En av orsakerna skulle man kunna härleda till Dr Edward Said och hans bok Orientalism från 1978. Där han slog fast att all form kritik av islam var Islamofobisk, rasistisk och imperalistisk. Detta är ju givetvis en väldigt effektiv metod för att tysta kritik. Vem vill egentligen bli kallad för något av detta. Speciellt som man vet att epiteten saknar bäring. Samtidigt så gör detta att man får vissa grupper att helt okritiskt sluta upp bakom Islam och försvara ideologin till varje pris. Vem vill inte vara mot rasism och främlingsfientlighet samtidigt som man får lite godhetspoäng av den samlade PK sfären ? Det är väl också i dessa grupperingar som Islamofobi är en relativt accepterad term. men för den som kan se nyktert på det hela. Så existerar alltså inte detta sjukdomstillstånd som man kontinuerligt försöker klistra på folk.

  Teologidoktoranden Josef Edebol har sagt så här om islamofobi: ”Islamofobi är, om ordet alls måste användas, fördomar som gör att man inte kan eller vill förstå muslimska uppfattningar i allmänhet eller i en individ. Men när man väl har förstått uppfattningar, muslimska eller vilka som helst, står det var och en fritt att diskutera dem, avvisa eller anta dem – det är inte fobiskt utan ett tecken på att man överhuvudtaget förstår poängen med att någon yttrade dem i första hand.”

 14. Det är ingen risk att det händer inom överskådlig framtid. Det tar för lång tid att ändra konstitutionen och frånträda de folkrättsliga traktater som förbjuder dödsstraffet.

  Du kan vara lugn och göra något mer konstruktivt med din tid än att agitera våldsromantiskt mot muslimer.

  //Elwa

 15. Du påstod att eftersom donationerna var frivilliga så var det inte fråga om rashat och nazism. Jag tillbakavisade detta.

  Du ljuger om Saids bok. Om du hänvisar till sida i utgåvan som Ordfront publicerat så kan jag förklara för dig vad du har missförstått.

  Avpixlat lever inte upp till Edebols krav. Invändningen är irrelevant.

  //Elwa

 16. Nej jag påstod inte att eftersom donationerna var frivilliga så var det inte fråga om rashat och Nazism. Att donationerna var frivilliga hade med anklagelserna om bedrägerier att göra. Hur är det med läsförståelsen ?

  Om du med Edebols krav menar Paypals krav. Så lever Avpixlat upp till dessa. Det är bara det att man här gått på en lögnaktig smutskampanj i syfte att tysta en meningsmotståndare.

  Vad gäller Said så berör Robert Spencer ämnet i början på denna video

 17. Du är bekant med att vi har yttrandefrihet i det här landet va ? Här har vi alltså en grupp vänsterextremister som tycker att vissa skall ha sämre möjligheter att utöva denna rättighet i det här landet. Som jag sagt tidigare så är detta en vämjelig och odemokratisk handling. Men jag antar att man är tvungen att ta till sådana metoder eftersom man helt saknar hållbara argument i sakfrågorna. pinsamt.

 18. Det var Said, inte Spencer, som var din källa. Jag är inte intresserad av att dryfta Spencers bisarra konspirationsteorier i det här sammanhanget.

  Att Avpixlat är en i huvudsak främlingsfientlig och homofobisk blogg är odiskutabelt. Den är också högerextremistisk såtillvida att den sprider konspirationsteorier rörande vänstern och rör sig med en utpräglat fascistisk terminologi.

  //Elwa

 19. Jag har inte sagt att det skulle vara Paypals ansvar heller. Missförstår du allting med flit eller är du bara väldigt dålig på Svenska ?

 20. Vill du ha Said som källa så föreslår jag att du läser själva boken och därefter även Ibn Warraq’s bok Defending the West som handlar om just om Saids bok.

  Att Avpixlat är en i huvudsak främlingsfientlig, högerextremistisk och homofobisk blogg är säkert en vedertagen sanning i vänsterextrema kretsar. Att dessa vanföreställningar florerar där är faktiskt svårt för mig att göra något åt. Verkligheten är ju dock en annan. Vad gäller homofobin så har jag redan svarat på detta i den här tråden. Sen så är man inte fientligt inställd till främlingar bara för att man är kritisk till den förda massinvandringspolitiken och dess negativa konsekvenser. Men i avsaknad på riktiga argument så är det ju givetvis bekvämt att klistra dessa epitet på meningsmotståndaren.

 21. Kan du ge lite exempel på dom här högerextremistiska konspirationsteorierna rörande vänstern som du påstår att Avpixlat publicerat och den “utpräglat fascistiska terminologi” som du säger används av sajten ?

 22. Jaha jag läste hans artikel var hittar du homohatet där? Att han hamnade på en homoklubb och inte tyckte att det var en höjdare? Så man måste vara en expert för att överhuvudtaget ha rätt att kritisera någon företeelse? Vidare om du använder ordet antingen i början på en mening måste du ge 2 alternativ. Säg mig måste man vara en expert för att vara proislamist?

 23. I Avpixlats fall verkar det vara rena lögner som har fått Paypal att (re)agera. Enligt Avpixlat så motiverar Paypal stängningen av kontot med att Avpixlat “lurar” de som donerar pengar till dem (förstår inte riktigt hur det är möjligt). Dessutom ska Avpixlat sälja varor med nazistisk anknytning. Avpixlat säljer ingenting, så om detta stämmer så är det också falskt.

  Vad du och enskilda anställda på Paypal anser saknar helt betydelse. Om Paypal påstår att Avpixlat brutit mot användaravtalet genom saker som inte stämmer så är det pinsamt för Paypal.

  Så det är tydligen antidemokratiska krafter till vänster som kontaktat Paypal och ljugit och hittat på saker , och sedan har Paypal gått efter detta i god tro.

 24. Du är kanske medveten om att etniska svenskar inte omfattas av folkgruppsbegreppet i de tolkningar som görs av lagstiftelser rörande hatbrott?
  När det handlar om etniska grupper så är det endast minoriteter som avses.

  När det gäller islam och homosexualitet så är det bara att se på hur det ser ut i de länder där religionen är i majoritet.
  Oavsett om en eventuell majoritet av muslimer inte är emot det så är det i princip ALLTID fundamentalisterna som sätter agendan.

  Varför är det så?

 25. @ politifon –

  Hur svenska medelålders män bör förhålla sig till icke-heterosexuella förhållanden är en pågående inomsvensk diskussion, som varit en tvistefråga i många, många sekler. Den är ingalunda avgjord.

 26. Avpixlat är givetvis såväl främlingsfientliga, rasistiska som högerextrema. De är ett inofficiellt propaganda instrument för sds fascism vilket visats väl genom att en sd riksdagsman uppenbarligen stödjer dem aktivt och lägger sig i deras verksamhet. Ingen normalt funtad person kan gå in på den sidan och konstatera något annat. Att paypal nu tar avstånd från dem tycker jag är utmärkt. Detta har ingenting med yttrandefrihet att göra. Det handlar om att ett privat företag inte vill hjälpa en fascistisk rörelse.

 27. Hej Gaiko, länge sedan 🙂
  Jag har blandade känslor inför detta, men ett elakt stråk i mig säger mig att här får Avpixlat och Svenskarnas Parti smaka på sin egen medicin. Samma hat-medicin som de dag efter dag kokar åt andra människor, sina hatobjekt, dvs vänstern och muslimer.
  .
  Indignationsnarkomanerna på Avpixlat pratar jämt om Lag & Ordning, men störs inte alls av att Avpixlat dagligdags bryter mot lagen…och gör sig oanträffbara för svensk rättvisa genom att inte ha ansvarig utgivare och genom att bedriva penninginsamling utan kontroll eller redovisning samt genom att ha sina servrar stationerade under utländsk lag.
  .
  Nyligen stannade sajten i vad som förmodligen var en reklamkupp. Det var i alla fall ingen massiv Ddos-attack, som Mats Dagerlind påstod. Han skrev att det var Expo och vänsterextremister, som hackat och Ddos-attackat sajten med hjälp av den ryska maffian. (???!!!)
  .
  Får människor kasta hur mycket lögnaktig skit som helst offentligt…utan att det blir konsekvenser? Utan att folk vänder ryggen åt dem i avsmak? Till och med finansbolag som Paypal…

 28. PS…Hatbrottslagstiftningen innefattar också svenskar…om motivet till brottet är “svenskhat”. Om du studerar söksystemet på BRÅ finns en omfattande terminologi-lista på sökbara skällsord. Om det gäller hatbrott mot svenskar ett 20-tal ord. Typ “svenne” i alla tänkbara kombinationer, t ex med “jävel” och många andra termer kring svensk nationalitet/kultur.

 29. Gaikokujin:

  Det råder ingen tvekan till att det existerar en diskurs bland muslimer som uppvisar negativa trender i uppfattningar kring homosexualitet. Det säger dock ingenting om islam som styrmedel – bara att det existerar en uppfattning. Uppfattningar är inte omöjliga att ändra på (särskilt inte när jämförelsen är som tydligast mellan socioekonomiskt framgångsrika länder som inte alltid har uppvisat positiva trender – och socioekonomiskt bakstötta nationer). Det ser man även om man jämförelsevis tittar till fattiga afrikanska länder som Ghana, Uganda, Nigeria och Kenya.

  Med utbildning och bekvämligheter följer liberalism.

  Fundamentalisterna sätter inte alltid agendan. Jag vet inte vad du baserar det på. Varför de är en maktfaktor kan bero på att de övertygas av revolutionära åsikter och därför är nära till våldshandlingar. Däremot upplever fundamentalisterna, som en artikel på Politifonen lyfter fram, att de motarbetas kraftigt av huvudströmsmuslimerna:

  “Den politiska desperation som ständigt gjort sig påmind i det låga antal deltagare som varit villiga att sluta sig till de få som redan fortfarande finns kvar, synliggörs i de meddelanden man förmedlar till omvärlden. Al-Qa’idas försteman, sedan bin Laden dog, undervisade i en video som släpptes 2007, hur “Vi ständigt förblir fångar, och motarbetas med byglar av [huvudströmens islamiska] organisationer och rörelser, för att inskränka på möjligheterna för kamp. Vi måste slå oss fri från bojorna som står mellan oss och våra skyldigheter.”

  https://politifon.wordpress.com/2013/05/09/religios-terrorism-vilken-funktion-religion-har-i-terror/

  Bruce Ali, Politifonen

 30. Avpixlat är givetvis ingenting av det du påstår. Jag kan förstå att folk inte kan se skillnad på kritik mot förd invandringspolitik och främlingsfientlighet. Men när folk börjar svamla om rasism, högerextremism och som i ditt fall även Fascism. Ja då vet man att man har med nån som verkligen är ute och cyklar att göra.

 31. Första gången jag besöker den här sajten och blir helt beklämd.Ibland tillönskar jag vänstern såväl lite mer intelligens som vanligt bondförnuft. Vilka budskap tror ni att ni sänder ut?

  Bortsett från hur man vill beteckna Avpixlat är ju frågan: Qui bono?
  Jag misstänker att PayPal har ökat SD:s röstandel en bit till, liksom det idiotiska argumentet att “inte ta debatten”, eller att jaga upp ett drev varenda gång någon SD-suppleant i någon obskyr kommunal församling spyr ut något på fyllan på Facebook. Allt starkare står svärmorsdrömmen och tillika martyren Åkesson och hivar in röst efter röst.

  Ett annat exempel är försvaret av av den friande domen med medföljande skadestånd i Mariannelund som måhända var juridiskt oklanderlig (och domstolen ska endast gå efter lag), men moraliskt tvivelaktig. Även ej straffbara handlingar kan vara moraliskt förkastliga. Mannen fanns där och visste vad som pågick utan att ingripa (och med viss sannolikhet även deltog även om bevisläget var tunt),

  Dessutom, om man vill nå ut med ett budskap skadar det inte att kunna skriva läsbar svenska (dvs. om man inte vill begränsa målgruppen till de närmast sörjande). Även de mest tråkiga statliga utredningar är skrivna med ett under av språklig klarhet jämfört med vissa kanslispråksosande utläggningar här.

 32. Helt rätt Tobe.
  Man kan bara bli beklämd över den enögdhet och de medvetna missförstånden
  men, det är så man vanligen arbetar inom vänstern.
  Hur mycket har förresten “politifånen” själv gjort för “nyanlända” ?
  Eller är det kanske roligare att leka God Människa genom att spendera andras pengar?

 33. Politifonen är politiskt obunden. Det är alltså inte en vänsterblogg.

  Jag kan inte svara för övriga, men jag är skattebetalare, politiskt aktiv och engagerad i jämlikhetsfrågor.

  Vad gör du själv?

  //Elwa

 34. Att påstå att Avpixlat inte är en främlingfientlig, rasistisk och högerextrem blogg är som att påstå att påven inte är katolik. Dessa mentalt [cencur] följare skriker hela tiden om yttrandefrihet, men bara om det gäller dem själva. Deras [cencur] gör dem oförmögna att inse att det finns andra lagar som gör att man kan få ta konsekvenserna av det som skrivs eller uttalas.

  Meddelande från Politifonen
  Tänk på hur du debatterar i framtiden.

 35. Att kalla folk för handikappade och mentalt efterblivna istället för att framföra något konkret argument. Samtidigt som du riktar förtäckta hot säger väl lite om vad du är för person. Att du klarade dig genom Politifonens moderering är också en gåta.

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s