Ingrid Carlqvist liknar Svenska Kommittén mot Antisemitism vid judar som stöttade nazister

Att Ingrid Carlqvist omtalar en så välrenommerad organisation som Svenska Kommitén mot Antisemitism, med sådant förakt förklarar mycket om henne. SKMA har gjort mer mot antisemitism än Ingrid någonsin skulle kunna göra. Parallelliserar man organisationen med de judiska grupper som samarbetade med Nazityskland under 1930-talet har man för länge sedan förlorat all trovärdighet. I går korspostade vi SKMAs artikel som uppmärksammade hennes muslimhat. I Ingrids värld måste man således hata muslimer för att kunna ställa sig mot antisemitism. Hon förstår inte att den antimuslimska polemiken är snarlik den som nazisterna själva riktade mot judar en gång i tiden.

Det är utan tvekan att förringa antisemitismen om man sympatiserar med hennes idéer.

Ingrid Carlqvist liknar Svenska Kommittén mot Antisemitism vid judar som stöttade nazister

Chefredaktören för den rasistiska/nedläggningshotade bloggen Dispatch International har än en gång kommit med ett minst sagt spektakulärt uttalande. Ingrid Carlqvist som hyllats och höjts till skyarna av Sverigedemokraterna liknar nu  Svenska kommittén mot antisemitism(SKMA) med judar som stöttade nazisterna på 30-talet:

Svenska Kommittén mot Antisemitism, SKMA, går till attack mot mig  – för att jag har fräckheten att berätta att det är muslimer som ligger bakom antisemitismen i Malmö. Det påminner mig om Verband nationaldeutscher Juden [Sammanslutningen av Tysknationalistiska judar] som på 1930-talet stöttade Hitler och slog fast att ”judar blev rättvist behandlade i Nazityskland”.

Det är ett intressant men farligt fenomen vi beskådar via SKMA. Intellektuella judar som vägrar ta till sig fakta om islam, och i stället vänder vreden mot Västvärldens kristna och sekulära. Inga faktaspäckade undersökningar i världen biter på dem, inget får dem att rucka från ståndpunkten att antisemitism och islamkritik är grenar på samma träd. Att jag försvarar Israel, att jag fördömer det allestädes närvarande judehatet inom islam gör inget intryck på dem. Det är inte islam det är fel på! Det är fel på mig och andra som påpekar det uppenbara – att judehatet är inbyggt i islam.

SKMA har sedan starten 1983 jobbat med att motverka antisemitism genom utbildning och förser lärare, skolelever, medier, politiska organisationer och andra intresserade med information och material. SKMA förmedlar föreläsare samt ger råd vid studieresor till Förintelsens platser. SKMA har aldrig backat för att påpeka antisemitism när den kommit från muslimska grupper eller personer, men Carqvist väljer alltså att likna dem med nazistkollaboratörer.

Vad var det som föranledde Carlqvists anklagelser? Jo, SKMA kunde visa att Carlqvists tidning gång på gång publicerat grovt rasistiskt och islamofobiskt material

Advertisement

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s