Kvinna i Slöja Attackerad för Andra Gången.

tyranny_has_a_witness

Arabhora

Kvinna i slöja attackerad på nytt

Den kvinna i slöja som förra fredagen ska ha misshandlats av en främmande man på en parkering i Fagersjö angreps igen i torsdags förmiddag, uppger polisen. Den här gången av män som ville att hon skulle ta tillbaka sin polisanmälan.

Det nya brottet ägde rum i Haninge.

– Hon blev misshandlad utomhus på förmiddagen av okända gärningsmän som uppmanade henne att ta tillbaka sin polisanmälan. Hon har varit på sjukhus och hon hade synliga skador, säger Towe Hägg vid polisens länskommunikationscentral.

Händelsen utreds som övergrepp i rättssak. Vid femtiden på fredagen var ingen gripen för brottet.

Det var efter den första misshandeln som en grupp kvinnor startade hijabupproret som snabbt spred sig på sociala medier. Både troende och icke troende uppmanades att för en dag beslöja sig i syfte att visa solidaritet med trakasserade muslimska kvinnor.

Skärholmsbon och debattören Nabila Abdul Fattah är en av initiativtagarna. När Mitt i Stockholm når henne ska hon precis börja gå i den hijabmarch som de anordnat med start på Medborgarplatsen klockan 17 på fredagen.

– Va?! Å herregud. Hur mår hon? säger hon och ber sedan att få återkomma.

Calle Godani

Mattias Kamgren

_____________________________________________________________________

Uppdatering:

Dagens Nyheter skriver också på ämnet:

Den gravida kvinna som förra fredagen fick sin slöja bortsliten och misshandlades har attackerats igen. Flera män ska ha slagit kvinnan och krävt att hon ska ta tillbaka sin polisanmälan för den första misshandeln.

Händelsen inträffade i Haninge på torsdagsförmiddagen.

– Hon blev misshandlad av flera gärningsmän som hon inte känner, med slag mot kroppen. Hon blev uppmanad att ta tillbaka sin anmälan, säger Towe Hägg vid polisens länskommunikationscentral.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, tog efteråt kontakt med samma poliser som utreder den första misshandlen.

– Vi har upprättat en förundersökning om övergrepp i rättssak, säger Towe Hägg.

Kvinnan uppsökte sjukhus efter misshandelen men polisen vill inte gå in på om hon blivit allvarligt skadad.

– Hon har undersökts på sjukhus för de synliga skadorna som hon hade, säger Towe Hägg.

Varken för den första misshandeln, som inträffade i Farsta, eller för torsdagens överfall i Haninge finns någon misstänkt.

Den första misshandeln fick stor uppmärksamhet och har lett till att ett slöjupprop startat.

Pontus Roos

pontus.roos@dn.se

Advertisements

5 thoughts on “Kvinna i Slöja Attackerad för Andra Gången.

 1. I

  Det första storyn verkade vara rätt så osannolik med väldigt många hål i sig. Exempelvis så skall hon enligt anmälan fått huvudet dunkat mot en bil ett flertal gånger tills hon svimmade – två (!) gånger. Alla parkeringsplatser i området är också förhyrda. Varför det borde vara lätt att hitta den bil som hon påståtts fått huvudet dunkat i. Men någon bil har mig veterligen inte identifierats. Gärningsmannen påstods också ha skrikit ordet ”hijab” flera gånger. Vilket ju också är anmärkningsvärt . Svenskar benämner hijab med ordet slöja. Bara en person med rätta kunskaperna skulle benämna det som ”hijab”. Detta togs även upp i Sveriges Radios program P4 Extra, där ”offrets” vän Samira intervjuas. Polisen som kom till platsen menade ju också ( enligt Aftonbladet ) att det inte fanns tillräckliga grunder för att utreda händelsen. Detta var alltså innan mediadrevet satte igång.

  Den här “uppföljaren” ökar ju inte trovärdigheten direkt. Rör man sig själv ute om man nyss misshandlats ? Verkar vara fejk från början till slut. Bara för att kunna sätta igång det s.k Hijabuppropet eller rätten till religiöst kvinnoförtryck som man också skulle kunnat kalla kampanjen. En av initiativtagarna till den är ju dessutom Islamisten Fatima Doubakil – Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén, som ju bl.a hyllat Osama Bin Laden på Twitter. Det säger ju lite om vad det är för krafter som ligger bakom hela det här spektaklet.

  Inte ens aftonbladets krönikör Ehsan Fadakar verkar tro på den här soppan längre. Han frågar sig på twitter: “Finns inga misstänkta till detta brottet, varför då attackera någon för att ta tillbaka anmälan”

  Jag kan ju förstås ha fel. Men mitt tips i dagsläget är att Polisen lägger ner utredningen i brist på bevis.

 2. Hej,

  Vi medger att det finns anledning att fundera kring den här historien. Vissa saker är helt enkelt otrovärdiga. Det betyder dock inte att de är omöjliga. Sannolikheten är väldigt liten att hennes historia ska stämma – men fortfarande är det inte omöjligt (särskilt inte med tanke på den typ av sympati de påstådda gärningsmännen får i citatet ovan – och det hat som visas mot “arabfittan”). Vi får behandla ärendet precis som alla andra rättsfall: tills det bedömts av opartisk domstol eller liknande.

  Fallet är inte otrovärdigt som ett resultat av vilka som är inblandade i hijabupproret. Det finns ingen konspiration vad vi kan se. Det blir för långdraget och smusslande om man ska göra sådana antaganden.

  Man kan förstås ifrågasätta hennes historia i sig, men att dra det till sin spets gör saken bara pinsam. Lika pinsam som hennes historia om det visar sig vara så att den inte är sann.

  Eftersom DN och andra medier rapporterar fallet – och eftersom polisen gjort yttranden, väljer vi att skriva om det. Visar det sig dock vara så att kvinnan far med osanning, då kommer vi också skriva om det öppet.

 3. Helt långsök att detta skulle vara planlagt i förväg är det inte. En av initiativtagarna Foujan Rouzbeh. En välkänd asylanarkist som gömmer illegala invandrare och som nyligen uppmärksammades efter att ha kallat svensk polis för stinkande apor, en avhumanisering som utmynnade i att gaypoliser i Prideparaden kort därefter utsattes för ett hatbrott från Rouzbehs asylanarkistiska kumpaner.Twittrade nämligen precis en en timme ( 22,37 ) innan det första påstådda överfallet detta

  “Det finns så stor kraft i den utomparlamentariska rörelsen just nu. Ni vet inte ens. Kommer hända så tunga grejer framöver. Räkna med oss”

  Det kan man ju förstås tolka lite som man vill. Och detta behöver ju inte ha något med Hijabuppropet specefikt att göra. Men kampanjen drog ju också igång väldigt tidigt trots att ingenting i hennes första story var bekräftat på något sätt. Vilket ju kan tyda på att man låg i startgroparna redan då.

 4. Lika trovärdigt som att Billström rider på en djupfryst falukorv från Willys dagarna i ända.

  Vänta, jag sa inte att det var otänkbart. Det är mycket möjligt …

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s