Ögonöppnare: Den Vita Laglöshetens Kultur [Satir]

För några veckor sedan utspelades, vad som vid det här laget skulle kunna kallas ett typiskt beteende för väldigt många vita människor, ett hejdundrande upplopp där vita under- och medelklassungdomar på åtskilliga vis valde att överträda lagen. I kustsamhället Huntington beach hade surfare och party-poopers samlats en masse för att festa på gatorna. Det hela slutade, ganska förväntat, i att affärer vandaliserades och plundrades, utedass omkullvältes och brutala slagsmål bröt ut mellan vita ungdomar som slogs på öppen gata. Det var en sorglig dag för Kalifornien – men också en påminnelse om att vi omgående måste börja ta itu med det vita samhällets värderingar och ligistfasoner.

De flesta vill nog inte erkänna det här problemet för sig själva. Hellre stoppar man huvudet i sanden och låtsas som att problemet skall försvinna av sig självt. “Vita människor har inga problem – åtminstone inte såna som man ser bland andra subgrupper“. Faktum är att USAs justitiedepartement nyligen, i ett antal rapporter, påvisat just det motsatta. Forskningen visar på att 84% av alla vita mordoffer mördats av andra vita [.pdf] och att vita våldtäktsoffer tenderar att våldtas av andra vita [.pdf]. Vit-mot-vit-orienterade brottsmål är ett stort problem för vita samhällen över hela landet (och världen) men ändå är det helt tyst bland de kulturkonservativa och vita i allmänhet. Precis som Bill O’Reilly ljuder med sin tystnad i USA ekar tystnaden i Sd. Varför höjer inte Åkesson sin röst? Varför är Reinfeldt och co. tysta?

Titta på den här (mycket viktiga) intervjun:

[OBS: Detta är ett satiriskt inlägg. Politifonen menar inte att etnicitet är en kriminogen orsaksfaktor. Se HELA klippet så förstår ni poängen med inlägget]

Advertisements

4 thoughts on “Ögonöppnare: Den Vita Laglöshetens Kultur [Satir]

 1. Myth – Most rapes are inter‐racial.
  Fact – About 90% of rapes are intra‐racial. Most offenders rape women of the same race that they are.
  svarta våldtar svarta,vita-vita
  är du hjärnblåst?

 2. Nu var inlägget en satir (vilket jag trodde framgick i texten och specifikt av videon!). Men ingenstans i texten föreslår jag motsatsen till din invändning? Läs noggrant vad som står skrivet:

  “Forskningen visar på att 84% av alla vita mordoffer mördats av andra vita [.pdf] och att vita våldtäktsoffer tenderar att våldtas av andra vita [.pdf]”

  Tack för invektivet.

 3. När jag såg videon tänkte jag på det här med empati – dvs förmågan att kunna föreställa sig hur det är att vara i någon annans skor – och kände att denna satirvideo lyckades anspela på det, och vi som klassificeras som vita fick känna hur det är att vara måltavla p.g.a. vår hudfärg. Videon var både komisk och extremt träffande. Mycket uppskattat inlägg.

 4. Jag håller helt med dig. Detta är vad minoriteter får utstå ofta runt om i hela världen – och man kan inte förstå det om man inte råkat ut själv. 🙂

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s