Ingrid Carlqvist håller Folkmordsoffer Ansvariga.

IngridC

Det  var egentligen tänkt att Majhul skulle skriva det här inlägget. Vi hade de planerna redan dagen efter Ingrid Carlqvist släppte sin genocidala bomb på twitter. Tidskomplikationer ledde dock till att vi inte skriver det förrän nu. Nyheten är alltså relativt gammal vid det här laget. Majhul har dessutom studerat folkmordshistoria. Att han därför inte skriver blir en förlust på ett sätt. Nåja. För ett tag sedan twittrade Carqvist på tidningen Dispatch International följande:

Ingrid C blame

I klassisk mannér, som vilken annan folkmordssympatisör som helst, beskyller hon offren för folkmordet för det dåd de utsatts för. Dr. Gregory Stanton förklarar folkmordstegen på följande vis (fri översättning):

[Nota Bene: Läs den fetade delen av citatet nedan.]

I mina studier av folkmord, har jag upptäckt att processerna i varje folkmord uppfylls av förutsägbara processer. De är inte linjära eftersom de vanligtvis verkar simultant. De åtföljs i enlighet med logiska förutsättningar eftersom de “efterkommande” stegen inte kan inträffa utan ett “föregående” steg. Det är också viktigt att vi särskiljer dem  eftersom de kan hjälpa oss förutse när ett folkmord är förevarande och för att se vad myndigheterna kan göra för att förhindra det.

Den försa steget är klassifikation – när vi indelar världen i oss mot dem.

Det andra steget är symbolisering – när vi namnger klassifikationerna, som juden, ariern, hutun och tutsin, turken och armeniern. Ibland är symbolerna fyiska, som den gula nazistjärnan.

Det tredje steget är dehumaniseringen – när gärningsmännen kallar offren råttor, kackerlackor, cancer eller sjukdom: att eliminera dem ses därför som en samhälleligt botemedel, snarare än mord.

Det fjärde är organisationen – när grupper, arméer och militärer organiserar sig.

Det femte är polarisering – när de moderata blir måltavlor för att förhindra dem från att stoppa processen. Särskilt drabbas moderater inom gärningsmännens egna grupp.

Det sjätte steget är förberedelse – när gärningsmännen har tränats och beväpnats, indentifieras, transporteras och koncentreras offren.

Det sjunde steget är utrotning – det vi i legala termer definierar som folkmord: den avsiktliga destrueringen, av hela eller delar av en nationell, etnisk, raslig eller religiös grupp.

När jag först utformade stegen i ett memo jag skrev för utrikesdepartementet 1996, utgick jag från att de sju stegen förklarade allt. Sedan insåg jag att det finns ett åttonde steg i varje folkmord: Förnekelse. Det är i själva verket en kontinuitet (förlängning) av folkmordet eftersom det är ett fortsatt försök till att psykologiskt och kulturellt förgöra offergruppen: att neka dem deras minnen.

Advertisements

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s