EDL återanvänder Antisemitisk Propaganda

Via LW (m. påbyggnad)

EDL är kända för sin rekrytering av fotbollshuliganer. Det visste vi innan SVT släppte sin granskande dokumentär. Vi känner också till kopplingarna rörelsen har till antisemiter (prova bara att bildgoogla EDL Sieg heil eller liknande).

På grund av lämplighet och politisk nödvändighet (det vill säga politisk opportunism) har man basunerat ut sin falska förkärlek till Israel, genom att bland annat demonstrativt vifta med deras nationalflagga. Dels för att det förmodligen är lukrativt och dels som en väldigt lömsk ambition att utnyttja ett folks lidande för att rättfärdiga ett annat: som för att vifta bort all kritik om främlingsfientlighet och bigotteri, eller åtminstone som ett sätt att fördunkla möjligheten till att hatet riktas mot andra än bara muslimer). Judiska huvudströmsorganisationer i Storbritannien förfäras av EDL och anser att deras samröre med Pamela Geller, Roberta Moore och “JDL” är motbjudande och besvärande.

I det ljuset pekar Bob Pitt från IslamophobiaWatch mot ett uppenbart exempel där EDL bokstavligen återanvänder antisemitisk propaganda i deras korståg mot Islam och muslimer.

Av Bob Pitt (Islamophobia-Watch)

För de som ifrågasätter länken mellan EDL och fascism, eller den klara parallellen mellan islamofobi och antisemitism, postades nyligen denna bild på EDLs London-divions Facebook-sida.

EDL-Hey-Imam-cartoon

Den är framställd för att tydliggöra en konspirationsteori som menar att de fall av grafittivandalisering som pryder många moskéer och Islamiska församlingar, sedan mordet på Lee Rigby, inte är begångna av EDL-supportrar, men av muslimer själva som söker smutskasta EDL.

Som Exposing the English Defence League poängterar, är teckningen de facto en klumpig anpassning av en populär teckning som är populär bland neo-nazister, som avbildar fascistiskt nischad grafitti på synagogor utförd av judar, i en konspiration att snärja högerrörelsen.

Hey-Rabbi-antisemitic-cartoon

Advertisements

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s