Mehdi Hasan på Oxford Union: Islam är en Fredlig Religion [Måste ses]

SONY DSC

Mehdi Hasan till vänster

Mehdi Hassan deltar i en debatt kring Islam och framför briljant sina argument. Mycket slående och välplacerat.

Notering: Motionen “Islam är en fredlig religion” vann med 286 mot 168

Relaterade länkar

Islam och Terror:

Del 1.

Del.2

Del 3.

Del 4.

Advertisements

4 thoughts on “Mehdi Hasan på Oxford Union: Islam är en Fredlig Religion [Måste ses]

 1. Mehdi Hassan påstående om att Algebra skulle vara en Muslimsk upptäck är helt felaktig. Algebra må ha namgetts efter en bok av al-Khwarizmi med titeln “Al-Jabr wa-al-Muqabilah”,Men ursprunget till Algebra kan man faktiskt härleda bakåt till dom forntida Babylonierna som kunde göra algoritmiska beräkningar. Att någon vidareutvecklar och sätter detta i skrift. Gör ju inte per automatik den personen till den som upptäckte det hela. Att vi inte skulle ha datorer och liknande utan denne man är ju rent nonsens.

 2. Blir lite löjligt när Mehdi Hassan drar upp korstågen som någon slags illgärning som kristendomen skelle vara skyldiga till. Ur Muslims synvinkel så var det kanske det. Men Korstågen var faktiskt ett försvarskrig. Det handlade då faktiskt om att försöka stoppa de muslimska erövrarna. Där Muslimerna då hade hade lagt under sig två tredjedelar av den kristna världen.

  När Muhammed angrep Mecka på 600-talet var kristendomen den förhärskande religionen där.
  Ända från Muhammeds tid har det varit genom svärdets makt som islam har brett ut sig. Snart efter Muhammeds död erövrade de muslimska krigarna Palestina, Syrien och Egypten som varit starka kristna fästen. På 700-talet erövrade de hela det kristna Nordafrika och Spanien. På 1000-talet erövrade turkarna Mindre Asien, våra dagars Turkiet, som hade varit kristet ända sedan Paulus’ tid. Överallt skulle de kristna utrotas. (Det senaste verkliga folkmordet i detta sammanhang var när turkarna dödade ca 1,5 miljoner kristna för knappt hundra år sedan.)
  I desperation begärde den kristne kejsaren av Konstantinopel hjälp att stoppa de muslimska arméernas härjningar. Denna begäran om hjälp gav upphov till korstågen. De blev svaret på flera århundraden av slaktande och erövringar där Muslimerna utrotat hela kristna folk

 3. Archimedes använde algoritmer också. Det enda rätt säkra är att en Muslim kom upp med siffran noll. I övrigt lyckades man spinna vidare på den kunskap som fanns och utvecklats i länderna man erövrat i upp till ett par hundra år innan Islam tagit ut sin fulla rätt och regredierat samhällena tillräckligt.

 4. Okej, så det bevisar att araberna värnade kunskap: vidareförmedlade den genom att översätta och fördjupningsforska.

  Vad vill du ha sagt med det? Att muslimerna inte var kompetenta? Det är tack vare deras vetenskapliga tradition, som väst akademiserades.

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s