Muslimer bjuder in Höger-extremister

Under andra omständigheter hade rubriken utnyttjats av muslimhatare som bevis på Islams medfödda ondska: muslimer och nazister konspirerar mot judar eller liknande. Men verkligheten är en annan.

Moské bjöd högerextremister på te

En moské i York hyllas efter att ha bjudit högerextrema demonstranter på te. Organisationen English Defence League hade arrangerat ett protestmöte utanför.

English Defence League hade kallat till demonstration på söndagen utanför moskén på Bull Lane i brittiska York. Anledningen till protesten ska, enligt lokalpressen, ha varit mordet på soldaten i London tidigare i veckan. Bara sex personer dök upp utanför moskén.

– Det var några som kom för att protestera, men när de kom hade några i församlingen gått dit och de hade börjat prata med varandra. En del kom med te och kakor, de talade i 30 40 minuter och så kom de in. Det var verkligen verkligen vackert, säger imamen Abid Salik till BBC.

Ett drygt hundratal personer som stödjer moskén hade hört om demonstrationen och sökte sig också till moskén. Utöver te och kakor bjöds de högerextrema också att spela fotboll.

­– Jag tror att jag aldrig kommer att glömma dagen då York-moskén bemötte ilska och hat med fred och värme. Och jag kommer inte glömma synen av en muslim som med fullständig uppriktighet räcker över te och kakor till en demonstrant, säger lokalpolitikern Neil Barnes till BBC.

Advertisements

Diskutera

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s